Dirigent

Ann Janssens Ann Callens-Janssens, mezzosopraan, zangdocente en concertsoliste

Op 8-jarige leeftijd start Ann haar muziekopleiding in de Ekerse Muziekacademie. Aan de Koninklijke Muziekconservatoria behaalt ze diverse Eerste Prijzen en Hoger Diploma's voor kamermuziek en zang. Ze volgde ondermeer les bij Mireille Capelle, Lucienne Van Deyck en Greta De Reyghere. Ann laat zich in het bijzonder inspireren door zangdocente Marie-Thérèse Maesen, en verdiept zich in de boeiende materie van de zangtechniek.

Ann behaalt op internationale zangwedstrijden diverse prijzen, en bouwt zo een internationale carrière uit. In combinatie met een gezin van vier kinderen.. profileert Ann Callens-Janssens zich nu voornamelijk als zangdocente en concertsoliste, waar ze voorheen ook in diverse professionele vocale ensembles te horen was, waaronder het Choeur de Chambre de Namur, het Vlaams Radio Koor, collegium Vocale, Arsys Bourgogne, enz.

Als soliste beheerst ze een uitgebreid oratorium- en Liedrepertoire, maar schuwt ook het lichtere genre niet. Ann wordt voor oratorium meestal als alt geëngageerd.

Samen met muzikanten als Govaart Haché, zang en piano; Katelijn Van Kerckhoven, cello; Lieve Mertens, zang en piano; Jacques Motmans, gitaar en piano; enz. brengt ze diverse kleinere concertprogramma's met uiteenlopende muziekstijlen, gaande van oude muziek over gospel en jazz, tot klassiek hedendaags werk.

Ann wordt veelvuldig als gastsoliste gevraagd bij vocale en instrumentale ensembles, omwille van haar grote flexibliteit in repertoire en stembereik. Ann Callens-Janssens is een echte mezzo, met een groot tessituur, een warme diepte en een heerlijke diversiteit aan stemkleuren en -nuances.

Sinds 2014 dirigeert zij het gemengd koor HISISTE in Hingene.

Kort Nieuws

Repetities

elke dinsdag

van 20:00h tot 21:30h

in het Gemeenschapshuis

te Hingene

Koordag

Koordag op 20 oktober 2019

Plaats : Huveneersschool, ingang langs de aspergestraat

van 10:00 tot 16:00 h.

Middagmaal wordt voorzien.

Allerheiligen

Opluisteren allerheiligenmis op 01/11/2019 bijeenkomst om 16:00 h

Kerstconcert

Kerstconcert op 07 december. Hou deze datum alvast vrij.

Kerstmis

Middernachtmis op 24/12, zangers aanwezig om 23:15h